Seitan

Töötoa eesmärgiks on teadvustada, kui palju inimesed igapäevaselt liha tarbivad ja mida see keskkonna jaoks tähendab ning arutleda, kas liha tarbimine praeguses mahus on üldse vajalik. Töö käigus tutvutakse ühe loomse valgu alternatiiviga, valmistades jahus sisalduvast gluteenist seitanit. Töö käigus uuritakse, kuidas mõjutab seitani omadusi koostisosade vahekord ja töötlemine.

Seotud teemad

Valguallikad, toidu valmistamine, toitumine, kasvuhoonegaasid, maakasutus, toidu kuumtöötlemine, geneetilise eelsoodumusega haigus, teraviljasaadused, biomolekulid

Seotud õppeained

II kooliaste: Loodusõpetus, kodundus, inimeseõpetus, matemaatika

III kooliaste: Kodundus, geograafia, keemia, bioloogia, inimeseõpetus

Tegevuskastis:

Nisujahu, sojakaste, maitseained, õli, joodilahus, mõõdunõud, kausid, topsid, tegevuskaardid, abimaterjal juhendajale.

Katsetamiseks sobib hästi kodunduse klass, sest lisaks on vaja väiksemaid kausse, pliidiplaate, keedupotte, panne, pannilabidaid, nõusid serveerimiseks.

49,00 

Laos

Tootekood: 8534615700002. Kategooriad: , .